Chakrat

Seitsemän energiakeskusta

Kehossa on seitsemän ensisijaista energiakeskusta, joita kutsutaan chakroiksi (sanskritinkielinen termi, joka tarkoittaa ”pyörää” tai ”kiekkoa”). Chakrat ovat sisäisiä tasomuuntajia, jotka säännöstelevät Jumalan energian virtausta neljän alemman kehon tarpeiden mukaan. Seitsemän suurta chakraa sijaitsevat pitkin selkärankaa peruschakrasta kruunuchakraan. Ne vastaavat fyysisen kehon elimiä ja eri hermokeskuksia.

Chakrojen voidaan ajatella olevan energiaa vastaanottavia ja lähettäviä asemia. Chakrat eivät ole staattisia valokohtia. Ne ovat dynaamisia energiakeskuksia, jotka jatkuvasti ottavat, varastoivat ja lähettävät henkistä energiaa ja valoa. Elämänenergia eli prana virtaa kehon läpi akupunktiossa ja muissa parannustekniikoissa käytettyjä meridiaaneja vastaavien hermokanavien verkostoa pitkin.

Kun kehitymme henkisesti, chakrat kulkevat läpi kehitysprosessin. Ne vaihtelevat pienistä ja lepotilassa olevista täysin heränneisiin, jolloin ne säteilevät paljon valoa. Nämä keskukset voivat näyttää erilaisilta eri ihmisissä riippuen heidän menneestä ja nykyisestä energiankäytöstään ja henkisen kehityksen eri vaiheista. Oikea huolenpito näistä energiakeskuksista ja niiden oikea käyttö johtavat suurempaan elinvoimaan fyysisessä kehossa samoin kuin kolmessa hienommassa kehossa.

Aivan niin kuin hengität sisään ja ulos kurkkusi kautta, siten kaikki chakrat ottavat sisään ja antavat eteenpäin Jumalan energioita kullekin chakralle määritellyn taajuuden mukaan. Kun valo virtaa esiin chakroistasi, se muodostaa säteilevän energiakentän (auran), joka läpäisee fyysisen muotosi ja ulottuu sen rajojen yli. Näiden seitsemän keskuksen kautta voit lähettää valoa planeetalle.

Aurasi voimakentän koko on suoraan yhteydessä setsemän energiakeskuksesi hallintaan, erityisesti sydänkeskuksen. Mitä enemmän itseäsi hallitset, sitä laajempi on aurasi, ja siten sinulla on myös enemmän vaikutusta maailmaan. Suuren adeptin tai henkisen olennon tai pyhimyksen aura saattaa kattaa kokonaisen kaupungin.

Chakroja kutsutaan lootuksiksi, koska henkisestä valtakunnasta katsottuna ne näyttävät avautuvilta kukilta. Jokaisella chakralla on tietty määrä terälehtiä, jotka määrittävät sen taajuuden tai värähtelyn.

Seuraavat taulukot esittävät seitsemän chakraa, niiden värin ja kukin terälehtien määrän sekä ne energian ominaisuudet, jotka kussakin chakrassa voidaan kokea.

SEITSEMÄN CHAKRAA JA SEITSEMÄN SÄDETTÄ

ChakraSädeVäri
Terälehtien määrä
Kruunu2Kultainen keltainen972
Kolmas silmä5Smaragdin vihreä96
Kurkku1Sininen16
Sydän3Vaaleanpunainen12
Solar plexus6Tumma violetti ja kulta rubiinin pilkuttamana10
Sielunpaikka7Violetti6
Perus4Valkoinen4

CHAKROJEN KÄYTTÖ JA VÄÄRINKÄYTTÖ

Chakra
Myönteinen ilmaisuEpätasapainoinen ilmaisu
KruunuValaistuminen, viisaus, itsetuntemus, ymmärrysÄlyllinen ja henkinen ylpeys, älyllisyys, turhamaisuus, ahdasmielisyys, tietämättömyys
Kolmas silmäParantaminen, totuus, visio, yltäkylläisyys, kestävyysValheellisuus, vision puuttuminen, mentaalinen arvostelu, selkeyden puute
KurkkuVoima, tahto, usko, suojelu, rohkeusKontrolli, tuomitseminen, tyhjänpäiväinen höpinä, juoruilu, pelkuruus, epäily
SydänRakkaus, myötätunto, kauneus, epäitsekkkyysViha, vastenmielisyys, itsekkyys, itsesääli, ihmissympatia, huolimattomuus
Solar plexusRauha, veljeys, palvelu, tasapainoKiukku, levottomuus, fanaattisuus, pelko, ahdistus, passiivisuus, liiallinen nautinto
SielunpaikkaVapaus, armo, anteeksianto, oikeudenmukaisuus, alkemiaAnteeksiannon, armon tai oikeudenmukaisuuden puute, suvaitsemattomuus, välinpitämättömyys muita kohtaan
PerusPuhtaus, toivo, ilo, itsekuriLannistuminen, toivottomuus, epäpuhtaus, kaaos

Kenties olet huomannut, että toiset koulukunnat kuvaavat chakrojen värit eri tavoin.Ylösnousseet mestarit ovat antaneet lähettiläilleen puhtaat värit, niin kuin ne ilmenevät chakroissa puhdistetun eetterikehon korkeimmalla tasolla. Kuitenkin alemmilla olemuksen tasoilla ne saattavat hyvinkin näyttää erilaisilta erityisesti, jos auraa ei ole puhdistettu…

Kruunuchakra on ajattelun ja mietiskelyn kohta. Se on se valo tai sädekehä, joka nähdään pyhimysten aurassa pään alueella. Idässä kruunuchakraa kutsutaan tuhatlehtiseksi lootukseksi. Kun opiskelet, keskityt mieleesi ja energiasi keskittyy tähän chakraan. Aivojesi on tarkoitus olla väline samalle mielelle, joka oli Jeesuksessa Kristuksessa, ja sinun on tarkoitus kokea Jumalan mieli.

Kolmas silmä sijaitsee kulmakarvojen välissä. Tässä koemme Jumalan keskittymiskykynä, kun keskitämme ja visualisoimme mielen silmän kautta. Tämä chakra liittyy niin henkiseen kuin fyysiseenkin näkökykyyn. Sen kautta meidän on tarkoitus nähdä Jumalan luomakunta niin kuin hän näkee sen – puhtaana ja täydellisenä. Tässä chakrassa voi käyttää puhtaan (eli tahrattoman) näkemyksen tiedettä tuodaksemme esiin parhaan niin itsessämme kuin toisissakin.

Kurkkuchakra on voimakeskus. Puheen ja puhutun Sanan voima antaa voiman luoda, säilyttää ja tuhota. Äänemme ja sanamme kertovat paljon ja voivat vaikuttaa ihmisiin niin hyvässä kuin pahassakin. Voimme äänellämme siunata tai kirota heitä, ylentää tai vähätellä heitä. Voimme tehdä kaikenlaista puhutulla Sanalla, koska se on Jumalan lahja ja kohta, jossa koemme Jumalan voimana.

Sydänchakrassa, rinnan keskellä koemme Jumalan rakkautena. Koemme sydämen rakkautta joka kerta kun rakastamme toisiamme niin kuin Jumala on rakastanut meitä. Jumalallinen rakkaus on kurinalainen polku. Se ei ole helppo, mutta se on vaivan arvoinen.

Solar plexus -chakran on tarkoitus olla rauhan paikka. Jeesus on Rauhan ruhtinas ja hän hallitsee täysin tämän chakran. Meidänkin on tarkoitus hallita se täysin. Tämä chakra sijaitsee juuri navan yläpuolella ja sitä kutsutaan auringon paikaksi. Sieltä elävän veden virtojen tulisi kummuta.1 Koemme jokaisessa chakrassa sekä Jumalan täyteyden että Jumalan vastakohdan. Solar plexuksessa koemme niin hyvät kuin pahatkin tunteet. Kun olemme poissa tolaltamme, vihaisia tai hermostuneita, tunnemme sen mahamme pohjalla.

Sielu on kiinnittynyt kehossa sielunpaikkachakraan. Tässä chakrassa on identiteetin malli. Se ohjaa geenien luomista ja sitä, mitä annamme eteenpäin lisääntymisessä ja kaikessa, mitä luomme elämässä.

Tässä kohdassa saamme vaistomaisia tunteita tai intuition. Kun aavistamme vaaran tai meidän on lähdettävä tai mentävä tiettyyn paikkaan tai tehtävä jotakin, koemme tämän ”sielun ohjauksen” sielunpaikkachakrassa.

Sielusta käytetään myös nimitystä psyyke. Henkilöt, joilla on psyykkisiä kykyjä, ovat herkkiä sielun viesteille. Valitettavasti monet heistä ovat usein virittyneet alempiin värähtelyihin eivätkä sielun korkeaan kohtaloon ja sen alkuperään Hengessä.

Alin kohta, johon valo kehossa laskeutuu, on peruschakra, valkotulen, elämänvoiman paikka. Siinä on Jumalallisen Äidin valo. Tässä koemme luomisen voiman ja kyvyn lisääntyä. Meidän on tarkoitus nostaa tämän chakran valo kaikkien muiden chakrojen lävitse, jolloin tuo valo ravitsee näitä chakroja.

Seitsemää chakraa voidaan pitää seitsemänä tapana kokea Jumala elämässä… Tietyt soittimet ja jalokivet vahvistavat kunkin chakran toimintaa. Myös maailman seitsemän pääuskontoa vastaavat kukin jotakin chakroista. Nämä vastaavuudet on lueteltu seuraavassa taulukossa, jossa on mainittu myös se kehon kohta, joka toimii kiintopisteenä kullekin chakralle.

SEITSEMÄN CHAKRAA JA NIIDEN VASTAAVUUDET

ChakraJalokiviSoitinKiintopiste kehossaHengellinen perintö
KruunuKeltainen timantti, keltainen safiiri, topaasiJousisoittimetKäpyrauhanenBuddhalaisuus
Kolmas silmäSmaragdi, jade, timantti, kvartsikidePianoAivolisäkeKungfutselaisuus
KurkkuTimantti, safiiri, tähtisafiiri, lapis lazuliVaskipuhaltimetKilpirauhanenJuutalaisuus
SydänRubiini, timantti, granaatti, ruusukvartsi, vaaleanpunainen berylliHarppuSydänKristinusko
Solar plexusTopaasi, rubiini, aleksandriitti, timantti helmen keraUrutHaimaIslam
SielunpaikkaAmetisti, timantti, akvamariiniPuupuhaltimetMunasarjat tai eturauhanenTaolaisuus
PerusTimantti, helmi, zirkoni, kvartsikideRummut, tablaSukupuolielimetHindulaisuus

LÄHDE:
Mark & Elizabeth Prophet, Keys to the Kingdom. Summit University Press, 2003, suomennos sivuilta 61-71.

Viitteet
1. Joh. 7:38

Kuvia käytetty Summit Lighthousen luvalla.
Images “used by permission of The Summit Lighthouse.”

Lisää tietoa chakroista on Elizabeth Prophetin kirjassa Seitsemän energiakeskustasi.

The Summit Lighthouse, Chakras and the Human Aura